Nu ska jag berätta om ... lite av det som hänt under mitt första levnadsår... :o)

Min blivande husse och matte kom för att träffa oss valpar... redan när vi var 10 dagar gamla... eller unga... eller vad man nu ska säga... :o) Jag kunde inte se dem för mina ögon hade inte öppnats ännu. Vårt möte blev väldigt kort... för att min mamma inte skulle bli orolig... :o)

Resan de gjorde för att träffa oss valpar... var 25 mil enkel resa... :o) och vad jag förstår så var vägen hem lika lång... :o) Matte knäppte förstås lite bilder... men vi valpar såg mest ut som en liten hög med små svansar på... :o)

Tänka sig vi var tio valpar som trängdes vid "matbordet"... konstigt att vår mamma inte blev trött och lämnade oss... :o) Nej då... hon skötte om oss efter alla konstens regler :o) Tänk att ha tio små rumpor att tvätta och tio små munnar att mätta... :o) Hon blev lite sliten på kuppen... men klarade sig bra.

Matte och husse hann resa den långa vägen en gång till innan det var dags att hämta mig... det var när vi valpar blivit 5 veckor... :o) då var det lite mer fart på luckan... men fortfarande lite ostadiga ben... och nu valde de ut mig... just mig... av alla tio valparna... och jag hade ett rött band runt halsen... :o)

Har du sett va söt jag var... :o) Den sötaste valpen i den kullen tyckte matte och husse... men... om sanningen ska fram... så var det svårt att skilja mig ifrån de andra syskonen... :o) det säkraste sättet var att se på det röda bandet runt min hals... :o) Vid det laget hade mitt band börjat fransa sig... :o) Vem kan motstå ett par blå ögon som ber... om att ta upp mig i famnen... :o) Du kan vara säker på... att jag var älskad redan från början... :o)

Sen sov vi en trudelutt igen i vår vanliga hög... :o) det blev varmast så... nu när mamma inte låg hos oss hela tiden... :o) Oj... vad det var gott att ha många syskon... :o)

Så hade den stora dagen kommit... var det äntligen dags för husse och matte att göra resan igen... men skillnaden var... att nu skulle jag följa med dem hem... :o) och efter en sista brottningsmatch ... var vi valpar redo att lämna varandra ... och vårt första hem ...för att spridas ut över Sverige ...och sätta våra rara fotspår på många ställen i det här landet...:o)

Min matte och husse var först av alla som skulle hämta sin valp... mig alltså...:o) De hade med sig ett av sina barnbarn ... som kommit att bli mig mycket kär... hon älskar mig också... och husses syskonbarn... en snygg kille... som gillar mig skarpt... det är ömsesidigt... bara så ni vet... :o) Men innan vi kunde åka... fick matte och husse... en lång lektion.... i hur de skulle sköta mig... ;o) dit hörde bland annat öronmassage... :o) för att jag skulle bli stilig som vuxen... d.v.s. öronen ska ligga fint mot huvudet... inte spreta åt olika håll... :o)... idag ligger de som de ska... nästan i alla fall... :o) Men jag är snygg ändå... :o) Vi fick också med oss mat till mig... och en liten bit av fällen som vi valpar sovit... och kanske kissat lite på!... för att jag skulle känna mig trygg i mitt nya hem... :o)

Så började den första tiden i mitt nya hem... :o) Alla ska veta att det omvälvande för en liten valp som jag... att först skiljas ifrån allt det... som varit min trygghet... och sen resa en lång väg... för att komma till ett helt nytt ställe... med nya dofter och många nya ljud... :o) då är det gott att ha den lilla fällen... som har med sig doften från mina syskon... :o) Ser du vad liten jag var... fick plats på den lilla, lilla fällen!

Men där fanns människor som redan älskade mig... matte... husse... och en stooor familj... som alla väntade ivrigt på att få träffa mig... :o) De fick vänta några dagar... men sen kom de för att bekanta sig med mig och jag var... glad... överlycklig... över att alla dessa människor var mina... :o)

...och jag blev kungligt uppvaktad med presenter från alla håll... :o) att öppna paket tycker jag om... :o) det prasslar så skönt i pappret... :o) Det är gott att ha många människor omkring sig... då finns det alltid en famn att krypa upp i när man blir trött... och det blir små valpar ofta... :o)

En liten valp... som jag var då... :o) blev väldigt fort trött och somnade mitt uppe i leken... :o) Med de kära leksakerna inom räckhåll förstås... :o) Oj... oj vad den kycklingen kunde pipa... :o) ett litet tag i alla fall... :o) om du förstår vad jag menar... :o)

Pigg och vaken igen... :o) Har du sett en sån snygg valp på länge... jag bara undrar?? Min lilla runda kropp faller nästan omkull... när jag försöker sitta... men med lite övning ska det funka även utanför fällen... :o)

Nattrutinerna innebar att jag... lilla krake... skulle ligga på min nyinköpta fäll på golvet!... :o) Det hade nog gått bra... om jag bara inte hade frusit... som... en hund!

Husse åkte till stan... och kom hem... med en jättestor korg med fin dyna i... som nog skulle få mig att sova gott... :o) Men... lilla Märta frös ändå... :o) Matte kom på lösningen... Vetepåsen... som värmt hennes kalla fötter under mången kall natt... :o) Den värmdes i mikron och stoppades ner i korgen tillsammans med mig... och... under över alla under... jag sov gott hela natten... utom den lilla turen ut för att kissa förstås... :o) Snart satt jag snällt... under mikron medan min påse snurrade färdigt... :o) För att sen springa före in i sovrummet... och göra en störtdykning ner i korgen tillsammans med min... varma goa påse... :o) Där låg vi påsen och jag... vi fyllde upp den ena svängen i den stora korgen... Bra att växa i... sa husse... :o)

Men han hade inte räknat med mina små vassa tänder förstås... :o) Framåt sommaren var det inte mycket kvar av den korgen... fast då hade jag redan flyttat upp i sängen... :o) Det hände sig att... matte fick ryggskott... och då passade jag på... hon behöver nog lite värme på ryggen... tänkte jag... och smög mig upp... utan att hon märkte nåt och sen var det ju för sent att göra något åt det... :o) Gör jag mig lååång och smal... märker de mig knappt... :o)

Man kunde nog tro att det var... Prinsessan på ärten... och så var det bara jag... :o) som hittat en högt uppsatt plats för min vilostund... :o)

 

Matte undrade väldigt hur jag hade kunnat komma upp i den stolen... och det fick hon väl göra... det var en tid min egen hemlighet... :o) men inte så länge förstås... hon kom på mig medan jag krånglade mig upp under armstödet... gnällande... när ryggen skrapade i kanten... :o Avslöjad... men stolt... skulle man kunna säga... :o) Kan själv... kan själv... :o)

Här är jag... på min första promenad till stranden... det var en underbar dag... och jag var förundrad över allt det nya... som jag upptäckte... men det var ännu för kallt i vattnet... för att jag skulle få undersöka det närmare... :o) Visst är jag stilig i mitt röda halsband... :o) Nu hade jag hunnit bli nästan tre månader... :o)

Jag sitter fint... väntar... och väntar... kasta nu då!... Jag har så mycket spring i benen... och... tänderna kliar så!... Kasta då!... :o) Bollen är... min... den är min... :o)

När jag blivit tre månader... och fått mina sprutor... fick jag äntligen börja på valpkurs... och jag var naturligtvis... minst... i min grupp...:o) Men det var rätt okey i alla fall... :o) Jag fick lära mig en del viktiga saker... och en del som jag tyckte att jag kunde redan... :o) Alla tyckte att jag var så... liten... och... så söt... :o) Det var roligt att gå på kurs... även om det regnade och blåste småspik... ibland... :o) Husse var den som "kursade" med mig... och matte tittade på och skötte kameran... :o) Hon klagade över att det inte gick att zooma så mycket som hon skulle vilja... så nu har hon skaffat en bättre kamera.... med allt vad det för med sig av närbilder... :o)

Jag får stå ut med mattes eviga fotograferande... enda fördelen med det är väl att... ingen kommer någonsin att glömma... hur jag såg ut som valp... :o) Alla kommer att minnas den söta valpen Märta... :o) även om jag vid den här tiden började se lite vildvuxen ut... :o)

Vid midsommar var det dags för min första trimning... det skulle göras hos min gamla matte... och då träffade jag min syster Maggisen för första gången sen jag flyttade... Hon fick övertaget i början... för hon är ju van att tampas med de andra hundarna hos kennel Hedenhös... :o) Men efter en stunds lek klarade jag mig riktigt bra... :o) Bra var det också att jag blev lite trött... innan det var dags för trimningen... :o)

Jag fick fint betyg... jag var jätteduktig... stod stilla... och krånglade inte på hela den tid det tog att göra mig snygg... :o) Carina sa att jag var ovanligt lugn och lydig under trimningen... Hon gjorde mig stilig... :o) matte knäppte förstås kort och jag ser verkligen ynklig ut på den bilden... :o) det är ju lite skämmigt att bli utsatt för den behandlingen... tycker jag... :o) Sen fick jag i alla fall leka med Maggisen ett tag till... som plåster på såren... som man säger... :o)

Så här trött blev jag efter den helgen.... med midsommarfirande i Årsta havsbad... hos en av mina ivrigaste fans... ett syskonbarn till husse och... trimning som lök på laxen... och sen resan hem i spöregn... :o) syskonbarnet... den stilige killen... följde med oss hem och stannade några dagar... för att busa med mig bland annat... Det är nästan mer än vad en liten schnauzervalp... som heter Märta kan klara av... :o)

Nu är det gjort... :o) Vad säger du?... Är jag inte snygg med min lilla rakborste till mustasch... :o) Luggen blir en senare fråga... :o) Man får säga vad man vill om min matte... ibland gör hon ändå en fullträff... kan du motstå mina vackra ögon??... :o) Valpen Märta... är nästan borta... och nu bär det av med stormsteg mot unghundstiden... :o) Nu är det bara att växa på sig tills det är dags igen... för nästa trimning som väl tar bort valpen helt :o) men först ska vi ha sommar... :o)