En liten redogörelse för hur indexbilden "vinter" till vänster kom till!

Efter ivrigt letande efter en bild på Märta och Hilda tillsammans fick jag ge upp! Det fanns ingen bild som passade min ide för hur det skulle se ut. Då är det bara att börja klippa och klistra... Jag började med att leta reda på de bilder jag skulle använda... jag har knäppt ca 3000 bilder bara i år så det finns nåt bara jag letar...

De här bilderna blir bra och nu är det dags att frilägga dem i Photoshop Elements 4 som jag använder mig av... det finns många olika bilbehandlimgsprogram och jag har provat en del olika... men tycker bäst om detta... så det gäller att hitta det man kommer bäst överens med... och det är ju inte minst en penningfråga... :o) man måste förstås försöka få bilderna så lika i ljusförhållande som det bara går... men det fixar man lätt i Photoshop... :o) Det här lär man sig inte på en kvart... utan det gäller att prova och träna om och om igen... Göra fel och lära sig av dem... :o) Det är inte alla som är roade av att jobba så här med bilderna... men jag älskar det... :o) Och du... det tar lite tid att göra det här... även för mig som är van... :o)

 

 

När jag markerat runt bilderna och tagit bort det överflödiga sparar jag bilder i GIF-format för att det inte ska läggas till en vit bakgrund på bilderna... jag vill ju placera in mina hundar i snöbilden... :o)

 

 

Bakgrunden har jag suddat ut den högra kanten på så att den ser riven ut... som en liten effekt bara... :o) Den är så klart från förra året... när vi hade SNÖ... :o) Här ska jag nu lägga på två nya lager... ett med Märta som ska sitta lite bakom och ett med Hilda som läggs på efteråt så att hon kommer framför Märta när jag sätter ihop bilderna... sen är det texten kvar och den ska ligga överst... Som du ser... så går det att få  hundarna på samma bild... även om du inte hinner fotografera dem tillsammans. Hoppas att jag kunde räta ut några frågetecken genom att  göra det här... :o) Om det uppstår några frågor så maila mig gärna så ska jag göra vad jag kan för att svara... :o)