2006-10-17 
08:00 EFIT-dagen idag började full av förväntan... idag skulle vi på kurs både Hilda och jag... :o)
Men först hade Hilda en tid hos veterinären för hennes öra vill inte bli bra... :o) Så långt var allt bra men... matte har ont i ryggen och kan inte vara med på kursen... så planerna ändrades i sista stund... :o) Matte och Hilda fick åka till veterinären och vi... husse och jag väntade hemma.

 

09:00 Vår lilla "vingmutter"... Hilda... ser lite bortkommen ut... hon har fått droppar i öronen och veterinären Karina har gått iväg för att titta i mikroskop på lite kladd ifrån örat på Hilda.

 

09:15 De väntar fortfarande och Hilda sitter tålmodigt och väntar... :o)

 

9::30 Djursjukvårdaren Jennie kommer in och häller i lite med rengöringsvätska och petar med bomull och tops (det får inte matte använda om hon inte är väldigt försiktig) för att göra riktigt rent.

 

9:45 Sen var det dags för spruta mot kennelhosta... och det hann Hildaliten inte ens fatta innan det var klart... :o) Veterinären Karina kom in igen och talade om att Hilda har gästsvamp i öronen och att det är rodnader i hörselgångarna... :o) Hon skrev ut medicinen Betnovat... men den får vi inte använda förrän utställningen har varit... för den räknas som dopingmedel! Så tills dess ska matte göra rent med öronrengöringsmedel varje dag.

 

10:30 Hemma igen var Hildaliten väldigt trött och somnade gott i fåtöljen när husse och jag for iväg på min kurs... :o)

 

11:00 Hilda och matte gick på promenad medan vi var i stan på kurs... :o) Minsann... det simmade en and i dammen... som hade sig gröna dag... idag... inte anden utan dammen... :o) Hur många skepnader den har är inte lätt att veta... :o) Men den är vacker för det mesta... :o)

 

11:45 Hildaliten fick leta godis i träden och då gäller för matte att inte gömma det för högt... den där lilla kråkan når ju inte så långt upp... :o)

 

12:15 på hemvägen fick Den Vilda "bergsklättra" lite... det gillar hon... :o) Att stå högt där upp och sen fundera över hur man kommer ner igen kan vara lite klurigt det... :o)

 

Men det gäller att lösa problemet och då får man använda nosen... tänker nog Den Vilda och ner kommer hon så klart... :o)

 

13:00 Så här fina promenadvägar har vi hos oss... en gammal järnvägsbank som numera är promenadstråk för ortens hundägare... hundarnas autostrada skulle man kunna säga... :o) Längs med havet går den och det är bara att kliva ner när man vill gå ner på stranden... bra va?

 

14:00 När vi kom hem... blev det lite kompisarbete för att komma åt godiset.... som matte laddat i Dogtornardon... från Nina Ottosson... medan hon väntade på att vi skulle komma ... :o) Vi fick tag i varenda godisbit... det du!!

 

15:00  Det här är en ganska ovanlig syn i vårt hem... en nästintill tom matskål... :o) Men idag hände det sig att både Hilda och jag Märta åt upp nästan all mat... :o) Det är så pass ovanligt att det behöver nämnas här idag!!

 

16:00 Innan det börjar skymma går matte ut i trädgården och tar ett par bilder av fortfarande idag den 17 oktober perfekta blommor... det är knappt man tror sina ögon säger matte och skakar på huvudet... :o)

 

Pysslingkragen blommar fortfarande med vita felfria kronblad inte det minsta påverkad av hösten som ju faktiskt har kommit... :o)

 

17:00  Här sitter hon nu... Hilda... och väntar på att matte ska ta fram hennes älskligsleksak som ligger i skåpet... det är en handdocka i form av en nallebjörn... den har matte på handen när hon leker med Hilda... :o) Den är bra för att matte har så lätt att få skador på armarna när hon kommer åt nåt som är det allra minsta vasst... det är biverkningar av kortison som hon tar mot sin astma... inte så kul för matte det där...:o)

 

Men nu då matte... kom nån gång då... :o) Det är ju jättekul att leka med nallen... :o)

 

18:00 Efter en stunds lek kröp Hilda in under bordet och somnade och matte åkte iväg på som målarkurs... :o) Undrar just vad hon målar nu...:o) Så var då dagens Efit historia... :o)