2006-05-01 
08.15 Dagens EFIT börjar som vanligt med en titt i kalendern... och vitsipporna  i vårt område har en bit kvar till full blom. Men de är på gång... :o)

 

08.30 Idag ska vi vara ute och göra vårfint i trädgården... och jag är förstås med... fast det blåser jättemycket... :o)

 

09.00  Först är det omskolning som gäller... neej... matte ska inte till skolan utan hon ska plantera om plantorna från sålåda till kruka... det kallas omskolning ifall du inte redan visste det... :o) Det tar nog några dagar... tror jag... :o)

 

09.30 Den där "giftsprutan" använder matte när hon vattnar för att fröna inte ska flyta ihop efter ena kanten i sålådan... :o) sommarvattnet i växthuset är inte kopplat ännu... vi har ju nyss fått snöfritt här... :o)

 

10.00 Ett mindre trolleri ger ett litet avbrott från omskolningen... det här är ett jättebra sätt att få många lavendelplantor av en enda gammal planta... som man ska klippa tillbaka hårt på våren... I stället för att slänga klippet... samlar matte ihop det och tar vara på det som är fräscht och sätter ner 5-6 kvistar i en kruka med jord och vattna under sommaren... sen på sensommaren har man en hel massa nya plantor... bra eller hur... :o)

 

11.00 Det här är dagens vinst och lika mycket blev det igår... nästan lika bra som att ha pengar på banken... fast bättre ränta... :o)
 

12.00 Dags för lunch... husse avbryter arbetet för lite mat och en stunds vila... :o)
 

13.00  Matte gjorde en sockerkaka under lunchen också... gott till eftermiddagskaffet... säger hon... Jag vet inte jag för jag dricker inte kaffe... :o)
 

14.00  Jag är numera en vuxen hund och kan vara lös ute på tomten utan att springa till Joker (grannens hund) när han skäller och leker... duktig Märta... säger matte... :o) Vet jag väl... tänker jag då... fast en liten tur på otillåten plats blev det och då fick jag gå in en stund...:o)
 

14.30  Blå krokus är väl ändå otroligt fina... suckar matte... :o)
 

15.00  Gula likaså... suckar hon igen... :o)
 
15.10  Så här på första maj ska det väl vara blågult... funderar hon... :o)
 

15.30  Jag håller koll på allt som rör sig... ingen obehörig kommer här in... utan att jag ser det... :o)
 

16.00  Matte tittar runt lite på tomten och säger att löjtnantshjärtana är sena i år... men de kommer i alla fall... :o) Befälshjärtan som växer i vår trädgård... det är inte dåligt det... eller hur?
 

16.30  Gräslöken växer då så det knakar... .o)
 

17.00  Det blåser alldeles rysligt idag... men det har varit soligt och skönt att vara ute trots allt... :o)
 

17.30  Det gör ont när knoppar brister... muttrar matte för sig själv... undrar hur hon kan veta det... knopparna sitter ju på syrenen... .o)
 

18.00  Rabarbern står och väntar på en plats att slå rot på... :o) Det var EFIT-dagen den 1 maj 2006 det... :o) Det blev lite mer än en bild i timmen... men man kan ju välja bort några om man vill... :o)