EFIT-dagen den 12 november 2006
08,00  Hilda sitter på soffan och funderar över den kommande dagen kanhända... :o)

 

09,00 Medan tvåbeningarna äter frukost får vi leta godis i vår snurra... Det är lika spännande varje gång att se vem som hittar mest godis... :o) Men det försvinner ju ner i magarna innan nån hinner räkna förstås... så det går aldrig att kolla vem som vinner... :o) Det är nog lika bra det... :o)

 

10,00 Dags för förmiddagspromenaden... vi sitter så klart i gathörnet och kollar om det kommer några bilar... först åt höger....

 

... och sen... åt vänster så klart... det vet väl alla... :o)

 

09,30  Vi skulle ha gått tillsammans idag... men det blev stopp i naturens egen bemärkelse... här en stormfälld björk... inte alls omöjlig att ta sig över... men husse och jag tog en annan väg... då jag inte kan låta bli att trycka ner den lilla kraken... Hilda... när jag slipper lös i skogen. Jag hittar på alla knep jag vet för att komma åt henne och husse och matte blir inte glada... som du kanske förstår... :o) Vi trivs tillsammans och allt är bra när vi är hemma... men när vi kommer ut blir jag som förbytt och ska bara bråka med den lilla Hilda... :o)

 

10,00  Det är nästan som vårflod i bäckarna... där vill ingen hoppa i... inte nu i alla fall... :o)

 

... och små... annars upptorkade små vattenfall har vaknat till liv igen... :o)

 

10,30  Tennisbanan ser allt rysligt övergiven ut så här på senhösten... :o)

 

11,00 På hemvägen gick matte och Hilda förbi den lilla båtplatsen och mötte en hel massa konstiga djur som Hildaliten aldrig sett förr och hon skällde för allt hon var värd... men se det brydde de sig inte om de där hiskliga odjuren... :o) Matte fick gå fram och klappa på ett av dem för att hon skulle våga sig fram och nosa... och så var
faran över... :o)

 

Ett bad var väl inte att tänka på så här i november månad men man kan ju bada fötterna lite i alla fall... :o)

 

11,30 På hemväg igen... och vi hade hunnit hem redan när Hilda och matte kom... :o)

 

12,00 Hemma i fönstret blommar förstås mattes orkidé... den har bara en blomma ännu men det kommer fler... :o)

 

13,00  Det är ju snart jul igen och då betyder det : symaskin fram och jullika tyger som matte skär sönder i små bitar och syr ihop igen fast inte på samma sätt och då blir det fina kuddar och sånt... :o)

 

13,30 det ska passa här och det ska sys där... sen kantas och stoppas i kuddar så blir det bra... :o)

 

14,00 Nej... det är inga hål i tyget utan det är reflexer från "strålkastarna" i taket som är riktade över sybordet för att ge bra ljus... :o)

 

Hilda och jag ligger förstås och kikar så det går rätt till därborta vid sybordet... :o)

 

14,30 Som du ser så behöver jag en "total makeover" och det ska ske på tisdag... hos Hildas "kennelmamma" Lotta den här gången... :o)

 

15,00  Eftermiddagsturen gick tillbaka till den övre dammen och ljuset var i avtagande... men det blev ändå några bilder medan vi knallade omkring där... :o)

 

Några övergivna bojar ligger och guppar där i väntan på nästa sommar ... :o)

 

15,30  Matte undrar lite för sig själv hur den brygga ska se ut nästa vår när den redan nu ser fallfärdig ut... :o) Det är allt skönt att vi inte har någon båt... :o) Akta dig matte!!! Så sa du förr när du såg stora regnblöta och skitiga hundar...nu har du TVÅ... om än inte så stora... och det finns ju små båtar också!!

 

16,00  När vi kom hem letade matte på ett par bilder på månanden damm... den ser vintrig och kall ut nu...

 

Det dröjer väl inte så länge förrän isen ligger överallt för ett tag framöver... :o)

 

17,00  Tid för Hilda att bädda för en liten slummer... :o)

 

18,00  Kuddarna är färdiga och avbildas härmed... :o)

 

19,00 På hyllan i köket står ett av mattes tillverkningsobjekt för den som inte sett dem förr... :o)

 

20,00  Allt man kan använda händerna till tycker min matte om att hålla på med... så hon målar tavlor också... ibland... :o)

 

Den senast färdigställda... får avsluta dagens EFIT... :o)