2010-09-30 Hon... den lilla Hilda... vet inget ännu om vad hon ska göra idag. Och det är nog lika bra det !!

 

Matte tog bara Hilda med sig i bilen och åkte iväg in till stan... Där skulle så klart varenda träd och varje trafikmärke nosas på och lämnas ett litet doftspår på (det är ju löpningsdags alldeles snart)! Hon hade fullt jobb i en halvtimme innan det var dags att gå till Zooaffären där Anki har sin verksamhet.

 

Här har hon börjat fatta vad som komma skall... hon är lite svettig om nosen. Mattes misstag ska ju rättas till... så gott det går... idag. Som du väl vet fick matte en vansinnig ide i förra veckan. Hon skulle minsann försöka trimma oss alldeles själv!! Hon har ju gått en kurs... för tre år sen!! Hon köpte minsann en klippmaskin då och den skulle komma till användning nu! Både jag och Hilda råkade ut för mattes vansinniga idé. Hon började med mig och jag har ju väldigt bra päls som är lätt att trimma så jag ser riktigt skaplig ut... men!! Hilda har ju en annan typ av päls hon... lite mer åt "isbjörnskvalitet" skulle jag kunna tro!! Tät och med enorma mängder underull!! Efter drygt 3 eftermiddagar insåg matte att det inte skulle bli bättre oavsett vad hon gjorde... med maskin eller utan. (Jag klarade mig ifrån maskinen och det var nog min räddning det). Hon fick helt enkelt ge upp och ta ett samtal med Anki och berätta vad hon ställt till med och idag är det dags att visa upp Hilda och få det hela tillrättalagt om det är möjligt!!

 

Ja... nu är det dags och det var faktiskt inte så tokigt som matte trodde... det var bara inte färdigt!! Underullskamningen gillas inte av Hilda... men hon sitter lika tåligt som hon alltid brukar göra! (bilderna här usel kvalitet för matte hade enbara liten kamera med sig)

 

Efter en stund fick Anki lite assistans så hon lättare skulle kunna klippa den Vilda under magen. Hilda försöker be matte om hjälp med sina ögon. Det som ligger på bordet är bara en liten del av allt hår som trimmats bort och långt mycket mer har matte redan slängt i våra sopor!!

 

Hjälp matte!!

 

En lite konstig vinkel... men här ser man ju en liten schnauzer komma fram!! Matte är glad över att det blev bra till slut! Anki sa till matte att hon ska fortsätta timma på samma vis så ska det bli bra i slutänden!!