2010-05-21 Vad säger du Hilda... ska vi låta matte få några bilder på oss idag??!!

 

Du matte... räcker mitt leende så här??

 

Eller lite allvarligare... kanske??

 

Kanske så här... men då är ju inte Hilda med förstås!

 

En nytrimmad Hilda njuter ute på gräsmattan. Att det blåser lite motvind gör ju inte hennes öron mindre lätta precis!! Men hon är fin ändå... våran lilla kråka!

 

Hon har ju blivit av med "flera kilo" päls och det är skönt nu när sommaren kommer... kanske!
 

Jag är ju också nytrimmad... ser du väl?? Det är jätteskönt att ha blivit av med en massa hår under magen och på alla andra ställen! Det blir så bra när jag ska bada för då torkar jag ju fortare! Snyggare blev jag ju också så klart!!
 

Syns det hur snygg jag är... nu när jag sträcker lite på halsen??
 

Kolla vad vi har i trädgården... Kungsängslilja (Fritillaria meleagris)! Men matte säger att hon vill åka till Uppsala för att se riktigt många såna som växer vilda där!! Vad ska det vara bra för när hon har dem här hemma?? Undrar hur det går till när de blir rutiga tro?!

 

 

Men otroligt fina är de... det kan jag också se!
 

Men... med blommorna kommer också den här vackra ...men hungriga liljebaggen (Lilioceris lilii) och den äter upp liljorna på nolltid... om man låter dem hållas. Fast man kan ju undra vilka som är värst... sniglarna eller baggarna!! Sniglarna är då äckligast... för de finns ÖVERALLT när det har blivit kväll och när det regnar. Då kan man nästan inte gå ute ens på vägarna för de ligger där överkörda i massor och de som överlevt kalasar på sina artfränder! Det är äckligt det!!

 

Här är lite av mattes odlingar... det har inte blivit nån riktig fart på växtligheten för det har ju varit så kallt som väl alla vet?! Men värmen kanske kommer... fast då blir det väl ingen måtta på det heller förstås!

 

Pysslingkrage blommar hela sommaren och de passar bra tillsammans med lobelia  och pelargonior i blomlådorna.