Hildas täcke!

 

Här kommer en liten beskrivning på Hildas täcke för den som vill sy ett! Jag har använt ett vattenavstötande svart tyg och fodrat med fleece. Hilda mäter 35 cm från bogen ner till svansroten. (Mät inte från halsbandet för då blir det för tätt i halsen).

Sträckan utefter nederkanten utgör måttet runt magen... märk att det måttet är mindre än bröstmåttet! Klippes i dubbelt tyg mot vikt kant. Jag har sytt på en slå för kardborrbandet som knäpps mitt på ryggen. Det går så klart att använda spännen om man så vill. Längden på maggördeln avgörs av tur lång kropp hunden har och vilket skydd man vill ha för magen

 

Notera  axelsömmarna för passformen och det sparar ju en del tyg också! Ett insnitt är sytt mitt under magen för att gördeln ska följa kroppens form bra.

 

Ryggplattan är lite formad... också detta för att passformen ska bli så bra som möjligt. Sidstycket böjer lätt från axelsömmen till svansen... sömmen mot ryggplattan är sänkt i en mjuk böj ca 2 cm mot svansen. Ett knapphål finns för kopplet upp i nacken... kan vara bra om man vill ha kragen uppfälld! Kragen är mjukt formad ca5 cm lägre mot mitt bak för att få en fin kraglinje och vidd mot ansiktet. Om man vill är det bara att utesluta kragen och sy en resårkanal istället!

 

En fleecerulle fick ersätta Hilda... så hon slipper hänga så mycket med huvudet. Namnet broderades på brodermaskinen och jag gjorde två passpoaler i ett mönstrat tyg i sömmen mot ryggen!

Jag hoppas att jag kunnat förklara någorlunda förståeligt annars är det bara att skicka ett mail så får jag försöka ytterligare! Lycka till!
//Bibbi