2009-08-04 Idag fick vi besök av husses dotter och barnbarnet Isabella och de lämnade oss hundar hemma för att själva åka till Furuvik. Där var det först shimpansmatning och det var spännande förstås. Här står Ing-Marie Persson med sin "fosterdotter" Selma som föddes på Kolmården i juli förra året och hennes mamma ville inte ta hand om henne och då frågade man om Ing-Marie kunde tänka sig att ta hand om den lilla.

 

Efter en del funderande lovade hon att göra ett försök att rädda livet på den lilla Selma. Ett jobb som sträcker sig över dygnets alla 24 timmar... och  med matning varannan timme de första månaderna! Allt har gått bra och nu håller Ing-Marie som bäst på att skola in Selma i schimpansgruppen. Ing-Marie är den enda människa som kan gå in obehindrat i gruppen som består av ledaren och silverryggen Santino och hans honor. Hon är en fullt ut accepterad medlem i gruppen! Linda är den som ska ta över ansvaret för Selma och lära henne att leva i gruppen och hon har redan börjat träda in i rollen som tilltänkt mamma till Selma. Hon är väldigt intresserad av den lilla! Hon är också fostermor åt Manda som för några år sen kom till Furuvik som liten moderlös shimpansbaby.

 

Här är största delen av gruppen samlad runt Ing-Marie och Selma!

 

Santino på ena sidan och Linda på den andra och en liten BabySelma i  Ing-Maries knä

 

När husse och matte med barn och barnbarn hade ätit mat på Furuviks brygga kom den här ormen ringlande över vägen  och matte hann precis få en bild av den innan den försvann i gräset på andra sidan gångvägen... det var allt en stor rackare det där!! Den hade inga gula prickar på huvudet så det var allt en orm !!