2008-02-10 Idag... på morgonen... kom Per-Åke... min äldste son och hämtade hundarna för en härlig dag i skogen...:o) Det känns skönt att veta att de får röra på sig ordentligt trots att både husse och matte har "gått ner för räkning!" Jag hoppas verkligen att vi blir bättre snart och själva kan ta hand om våra älsklingar Märta och Hilda! Vi vet ju att ungarna har fullt upp i sina liv utan att behöva hjälpa oss skröpliga varelser!

Inga bilder finns från dagens övningar... men jag ska berätta! Vid halv fem ringde telefon och en upprörd son sa: Hör du morsan... nu får du allt söka psykologhjälp till Märta!! Hon sitter här i en slänt i skogen sen 2 timmar och vill inte komma till bilen! Hon backar om jag närmar mig och följer efter om jag backar... sa sonen. Vi har försökt med allt ifrån godis till hamburgare... men hon vill inte åka med hem. Hon ville antagligen vara ute längre... inget speciellt hade hänt utan de hade lekt och rumlat omkring med en trevlig Jack Russel. Jag undrade om vi skulle komma ut och hämta dem... men de skulle försöka en stund till. Hildaliten frös så Per-Åke fick stoppa henne innanför jackan... den lilla kraken.

Det hela slutade med att Mita tillkallades och efter en halkig resa på smala skogsvägar kom hon fram och såg den bedrövliga scenen... en frusen Märta och en samling lika frusna människor och hundar som väntade på att äntligen få åka hem och värma sig! Hon öppnade bildörren och ropade på Märta som kom springande och kröp in i hennes famn! Så var den dagen nästan slut. Efter en tur hem till Oppala med en rengöring i badkaret kom de hem... trötta och glada över att ha haft en skön dag. Undrar just om sonen vill göra nån mer skogstur med våra hundar!?