2008-04-05 Matte har ordet!
På lördagsmorgon var det upp tidigt som gällde. Äta frukost... rasta hundar och packa bilen! Trimkurs står ju på dagordningen för Hildaliten och hennes matte. Trimbord... hundbur... kamera... de pälsvårdsverktyg för som finns i detta hus... och inte minst pengar... skulle med och sen bar det av till Valbo... på andra sidan om Gävle... för att vara med om en lärorik dag.

Det kom 14 trimintresserade mattar med var sin dvärgschnauzer... alla för att lära sig lite mer om trimning. Vi plockade upp våra grejor och redan  då började det krångla för min del... jag försökte stäng bakluckan med burdörren öppen... och det går ju inte det vet alla som försökt med det! Jag slog i huvudet och var väldigt nära att slå sönder glasögonen... sen hände det slag i slag under dagen... så det kommer mera! Efter var det kaffe och smörgås började allvaret.

1000 kr till trimkursen fick vi också hosta upp... men då ingick kaffe och mat under dagen... i dessa dyrtider kan man inte klaga på det priset... antar jag!  Alla var taggade att sätta igång  med sina hundar och vår lilla "rugguggla" var mer dubbel sådan... tyckte de flesta som var med och jag kunde inte förneka detta!

 

 Hildaliten erbjöd ju ett riktigt råmaterial att jobba med... det var alla överens om! Idag fick jag göra rätt för mig... jag var lite orolig över om jag skulle orka vara med hela dagen...

 

Innan vi började jobba rastades alla hundar och det var ju en hel del hundar det!
 

Här är grejorna på plats... och Hildaliten fick prova på att sitta i buren medan vi fikade och presenterade oss för varandra!

 
Det här är en av de två kursledarna med dagens minsta hundvalpar... 10 veckor. En dvärgschnauzer och en dvärgpinscher. Namnen kan vi glömma de var så många att jag inte kunde lägga dem på minnet!
 

De flesta hundarna såg nästan nytrimmade ut och så kom jag med vårt skogstroll! Här kommer bilder på en del av kursdeltagarna och deras hundar INNAN kursen börjat!
 

 

Så var det dags för lunch som var en god sallad med tillbehör. Vi hämtade det uppdukade på bänken i köket sen stod dressingar av olika slag på bordet! Jag grabbade tag i den flaska som jag tyckte skulle vara bra... en italiensk dressing... och i sedvanlig ordning skakade jag på flaskan och poff... locket var INTE fastskruvat... det var blamage nummer 2 det! Men det var bara att torka upp den italienska oljan och sätta sig och äta. Det smakade jättebra och sen fanns det färdigt kaffe i termos i köket och så var det dags för nästa "stunt"

Någon hade varit snäll och tagit bort plastmuggen som jag sparat med tanke på miljön så jag tog mugghållaren och  gick för att ta kaffe... men det rann så klart rakt ner på golvet!! Då funderade jag på om jag skulle ta och åka hem... men jag sa att... jag bjuder på allt tokigt och fortsätter dagens vedermödor.

Under lunchen skulle hundarna vila lite i sina burar och det gick lite si och så med det... vi hade musik under maten kan man ju säga.! Den här gynnaren kom på att dragkedjan inte var riktigt ok.  först såg vi nosen...

 

Sen hela huvudet... och vips var den ute och svassade omkring på golvet... och sen var det ingen idé att stänga den dragkedjan mer!

Här har vi matten i egen hög person... helt koncentrerad på den svåra uppgiften att få Hildaliten att bli lika fin som de andra... Det är inte lätt heller när man är vänsterhänt och nästan alla verktyg är gjorda för högerhänta. Jag har fått tag i en ullkniv... och det är ju bra det då! Solen sken för fullt därute medan vi svettades med våra hundar!

Vi hade tillgång till en hel butik med allt som man kan tänkas behöva till sitt djur... vilket djur det  vara månne. Det var lätt att göra av med pengar där. Jag köpte en efliringssax (för uttunning och nivåutjämning) till det fassila priset av 322 kr... lite hundschampo (som tog slut tidigare i veckan hos oss) allt för 542 kr. Billigt och bra!

 

Det ser väldigt lätt ut när man tittar på nån som kan trimma... till skillnad mot att man ska göra samma snygga arbete själv! Det är INTE lätt... men jag måste ju försöka... nu när det äntligen kom ett sånt tillfälle att lära sig detta svåra... grannlaga... jobb! Två instruktörer gick runt och visade och gav råd. Hos mig stannade de till  och drog av lite  päls... när de i alla fall kom förbi... det blev fullt på golvet runt vårt bord flera gånger under dagen. Håret ifrån vårt "mufflonfår" sopades bort gång på gång ...men var snart lika igen!

 

Lotta i samspråk med en oss kursare... det här är ju som en hel vetenskap det!

 

Man kan inte ta fel på att koncentrationen ligger på topp... ännu så länge!

.

Jag kom på att jag nog skulle köpa en elektrisk klippmaskin och fick punga ut med 1388kr för den med 15 % kursrabatt... så vill det till att jag kan vardagstrimma våra hundar lång tid framöver.  Fast 3000 kr trimmar man snart upp... med två hundar... om man går till ett proffs. Men jag tro mig förstå att schnauzern ska trimmas lite olika mot dvärgen?! Eller har jag fel?

 

Tre nytrimmade och fina schnauzrar visar upp sig när dagen börjar lida mot sitt slut!
 
Tänka sig Hildaliten är nog en schnauzer i alla fall!
 

Lotta är nog glad över att den här dagen inte är längre  än så här... det har varit full fart hela dagen!!

Hela eftermiddagen stod vi vid våra bord och kammade ull och drog päls som näst sist i gruppen fick jag hjälp med den sista klippningen av buken och tassarna. Det finns en hel del underull kvar... men det får jag ta lite för varje dag. När kl. var 18:05 på kvällningen hade jag packat bilen för hemfärd och jag var in till döden trött... men glad över att jag kunnat klara hela dagen... visserligen med en del fadäser... men det gör ju så lite!

Så kom jag hem och packade upp mina gamla och nya grejor och då såg jag att den dyra saxen 322 kr. fattades... Jättekul att behöva ringa till Lotta och tala om att hon eller medhjälparen fått med sig min nya sax hem. Vi får verkligen hoppas att den kommer till rätta. Det blir ju jättedyrt om jag måste köpa en till! Tiden får utvisa hur det går! Det har snart gått en månad och jag väntar fortfarande på ett svar på min fråga om nån av dem fått med sig min sax! Ett svarssamtal kunde jag väl fått!

Den som har skarpa ögon kan se att det ligger TVÅ saxar på bordet och den som ligger närmast kanten på trimbordet är min nyinköpta... som inte finns att hitta bland mina grejor.  Vid den tiden var det bara jag och en deltagare till kvar i lokalen med kursledarna!