Julen kommer oavsett hur man känner sig... muttrar matte och suckar... :o) Barnen och julen hör ihop och barn finns det i vår familj... :o) Trots detta faktum är högarna under granen mindre än tidigare...Det kan ju förklaras med att vi inte är alla på samma plats i år... och att barnen ju faktiskt blivit äldre. Men vi som är samlade har en trevlig dag med god mat och allt som hör julen  till...:o)

Vi avslutar med vårt "julklappsrace" som vi brukar. en hög med klappar... två för varje deltagare... läggs upp på bordet tillsammans med en tärning. Sen börjar det roliga... en sexa ger ett paket och när högen är slut... börjar man ta ifrån varandra. Storleken på den egna högen växlar må du tro... :o) När klockan ringer är det dags att öppna paketen för dem som har några vill säga! Klapparna betingar ett värde av ca 25 kr... men det är roligt i alla fall...:o) matte fick ett stort paket som innehöll... en förpackning med toapapper... vem skulle tänka på nåt sånt om inte Mita??! Fast det är ju nåt som alla använder... eller hur??

Matte var fullständigt utmattad när vi kom hem... men vi hade haft roligt!! Den 3 januari ska hon undersökas med datortomografi för att vi ska få veta varför hon har sååå ont i huvudet... vad det än är så är det bättre att VETA säger hon. Nu är det inte så många dagar kvar tills vi vet... vi håller tummar och tassar här i vår familj... och matte säger att det är många som tänker på oss nu och det är jättebra... Tron kan försätta berg... viskar min matte i örat på mig... och då tror jag på henne... :o)

 

Vi har lite tråkigt så här i mellandagarna och matte fixade ett var sitt paket till oss med julskinka i... fast hon hade paketerat det ordentligt i tomrör... och inte var det såna som är inuti hushållsrullarna näe de här är hårda som sten... nästan....:o) Jag blev så klart färdig före Hildaliten och snäll som jag är så hjälpte jag henne lite... men bara lite... :o)

 

Man ska vara snäll mot sina syskon... även de gånger man inte har nåt att vinna på det... joovisst... jag vet det och det händer att det blir så också... nån enstaka gång... :o) Åh du... om vi har lite tur kan kanske "rompanissarna" hamna i lite mer vinterliknande miljö... om matte mår bra... i morgon kanske!!

 

Nån snö har vi inte fått till den här julen... men det har varit vitt ändå för frosten har varit ovanligt vit i år och det gör absolut ingenting tycker vi... :o) Men det är över med den nu... det ser ut som om det skulle vara vår ute och det skulle inte förvåna oss om det kom upp nån liten vårblomma... :o) Men vi ska väl fira nyår först... fira och fira förresten... det är inte alls kul för oss hundar när det smäller bakom varje buske... vi gillar det INTE varken Hilda eller jag... :o)

Men vi önskar alla Ett Gott Nytt År här ifrån det gula huset mellan hav och sjö i norduppland