2007-06-12 I natt slog åskan till hemma hos Mita och hennes familj... varning hade gått ut via tv... men de hade missat det och det gjorde att chocken blev stor när blixten slog ner ca 100m från huset. Husen i hela byn skakade och stora delar blev utan ström. Datorer förstördes... larm slutade fungera... telefonnätet är utslaget för flera dagar framåt... vissa mobilnät fungerar inte... elkontakter brändes sönder... telefonjack likaså. Modem... tvapparaterer och andra el-anslutna grejor förstördes!

 

En stor gran fick ta emot smällen och den barkades helt och splittrades över ett stor område... ca.75 m åt alla håll for vassa flisor stora som små... trädet stod mitt emellan två hus som tur var nådde inga meterstora flisor fram till dem. Mita är väldigt åskrädd ända sen barnsben och det blev inte bättre av detta... :o) Det är ju inte roligt med åska på nära håll... även om den har vänligheten att INTE slå ner!

 

Såna bitar skulle lätt slå ihjäl den som råkade vara i vägen när de kommer farande...:o) Så vi är allt glada över att ingen var därute vid den tidpunkt då åskan slog ner!