2007-02-03  Hildaliten på kurs... hon har fått ett täcke som matte sytt av en gammal jacka... :o) Den har Hilda haft under vintern när det varit kallt... men nu har den gjort sitt... :o) När vi åkte bil tillsammans senast hade Hilda den på sig och då passade jag på att dra av henne den och tugga sönder den... vaddå... hon hade varma kläder och inte jag ... vad är det för rättvisa... :o) Näe... då är det bättre att vi är utan kläder båda två... så de så... :o) Men vad hjälper min manöver tror du?? Matte sa genast att hon har fler jackor på vinden... undrar just om hon har en till mig också då??

 

Matte har ordet: Jag fick laga täcket lite provisoriskt... så hilda inte skulle behöva frysa idag på kursen... :o) Här håller vi på med förbudsövningar... inte gå till hundar i närheten... det klarade Hilda bra... :o) Sen var det "gå fint i koppel" övning... och det är väl Hilda  inte riktigt lika bra på... men hon klarade det bättre när hon fått kissa lite... :o) Jag har tränat hårt med att hon ska sitta fint... innan vi går över vägen... och det är hon jätteduktig på... och hon vet att vi inte går vidare... förrän hon tittat på mig och jag sagt... nu går vi...... :o)

Kursen är upplagd så att det är ett praktikpass ute på planen utanför teorilokalen och ett teoripass inomhus... och det är väldigt bra när det är kallt ute...:o) Den första träffen började Anna med ett pass om de deltagande raserna... där vi pratade om de olika hundarnas kännetecken mentalt och utseendemässigt... :o) Det är bra att känna till lite om hur olika förutsättningar olika hundar har.
Efter passen kommer det ett mail med det vi gått i genom under träffen och vad vi ska träna på till nästa gång... Det var en glad överraskning... en så genomtänkt kurs har vi aldrig varit med om... trots alla kursen vi gått med Märta... Ett stort plus i kanten för Anna... som för övrigt har detta med utbildning som sitt jobb... och hon har väldigt gott rykte och oftast slut på platserna för hela terminen redan första veckan sen programmet kommit ut... :o) Så vi hade turen att komma med Hilda och jag... efter den här kursens slut vidtar en kurs i klickerträning som vi också fått plats i... det blir spännande... :o)

 

Förbudsträning med störning... det gick bra och Hilda är väldigt duktig... :o) hon har ju ont i sitt ben... men hon får sitta på fällen eller i famnen... medan vi väntar på de andra... :o)

 

  Här sitter Alpha... engelsk bullterrier... hon är en hörröstad dam som gärna vill bestämma... :o) Men hennes matte och husse tycker inte att hon ska få göra det... :o)

 

Det här är Isabella... Chinese Crested tik... med sin unga matte Sanna... :o) En duktig liten hund... :o)

 

Klädd i täcke sitter Leo... en liten blandis Staffordshire Bullterrier och American Staffordshire Terrier... och tycker att husse ska ge honom lite godis!

 

Det här är Milton... West Highland White Terrier... han väntar på sin tur att gå och fresta de andra hundarna som inte ska bry sig om att han kommer förbi... :o)

 

Asch... du husse ta och plocka fram lite godis nu då... menar Teo... Borderterrier