2006-10-23  Det här är Fåfängan... en liten... liten sjö eller göl... vad man nu kallar den... :o) Vi passerar den varje gång vi går rundan vid havet... :o) Fast vi har aldrig stannat där för att titta närmare... såå liten är den. Det ligger några båtar här och var... men ingen vet varifrån vattnet fylls på...:o)

 

Fågängan ligger i nära anslutning till möbelhandlarens hus och de nyttjar den säkert på sommaren...:o) Den här ekan är väl antagligen bortom all räddning eller möjligen sänkt för att bli tät... vad vet vi... :o) Vi har allt en del smultronställen kvar att visa... :o)

 

De här växer som svampar upp ur jorden... fort går det ena dagen bara gräs och så plötsligt finns de där... svamparna... :o) Förmodligen icke ätbara... I det här fallet skulle jag inte lita på matte... det är säkert det!!

 

Har jag berättat nån gång att vi bor i uppland... stenriket på jorden... tror jag ... här finns hur mycket sten som helst och lika många enar... tror jag...:o)

 

Idag var det en ekorre som var väldigt intresserad av oss... den satt där och kollade in oss... på säkert avstånd förstås... :o)

 

Den hoppade ifrån träd till träd för att kunna följa oss på vår väg mot havet...:o)

 

Hilda håller koll framåt hon... försäkrar sig om att ingen kommer och överraskar oss under vår promenad... :o)

 

Nere i Östervik simmade en svanfamlij lugnt och stilla... de brydde sig inte alls om att vi kom ner på stranden... :o) Idag är allt grått och vått... det regnar ett tätt duggregn och vi blir ordentligt blöta... :o)

 

I naturen gäller... som för oss människor ... sanningen om att... Av jord är du kommen och jord ska du åter bliva... löven faller ner och gödslar jorden så att det på nytt ska kunna växa ut nya löv på trädet till våren... :o) Det här lövet har fått ett litet andrum... genom att klamra sig fast mot stammen en stund... innan den faller ner och återgår i det eviga kretsloppet... :o) Jag tror att detsamma gäller för oss människor... muttrar min matte :o)

 

Dammens yta är alldeles knottrig av alla fina regndroppar som faller ner... det är grågrått idag... :o)

 

Vi säger att nåt är... en droppe i havet... och då menar vi att det inte är värt nåt... :o) Men ... många droppar... som det här regnet... måste ju ha en betydelse... alla dessa droppar... funderar en redan genomblöt matte... :o)