2006-09-08  klockan 10.00 Estnisk tid lade båten till i Tallinns hamn... :o) Det var soligt... men de gråmulna tog snart över... :o)

 

Tallinn är en vacker stad att se på när man närmar sig hamnen... kyrkorna är många och ligger väldigt vackert placerade högt över hamnen... .o)

 

Det låg en mängd stora lyxkryssare  vid kajen... :o) Tallinn verkar vara ett populärt resmål... :o)

 

Himlen blev snart blyertsgrå och regnbågen visade sig i dubblett för att riktigt förgylla bilderna som matte knäppte... :o)

 

Så det blev en hel del bilder  från kajen... :o)

 

Sen blev det förstås en rundtur med guide och de fick besöka den här ryska kyrkan med de fina kupolerna... den var väldigt vacker inuti men man fick inte använda kameran där inne... :o)

 

På den här utescenen har man stora körsångsarrangemang och den rymmer 30.000 sångare på en enda gång... det hade varit nåt att få uppleva det... sa matte... :o)

 

Sen åt de lunch å en medeltidsrestaurang... och det var allt tur att de inte lagade maten i den gamla krukan som stod utanför... :o)

 

Det blev korngryn kålrötter och morötter till köttet och nötter i brödet... gott men lite ovant utan potatis...tyckte de... :o)

 

Det gamla är fint bevarat och mycket av den gamla muren finns kvar än idag... :o)

 

Man kan tänka sig vilket oljud det måste ha varit när man körde med häst och vagn i dessa gränder... :o)

 Fortsättning följer på nästa sida