2006-08-29  En underbar kvällspromenad ner till havet... som låg fullständigt spegelblankt i aftonrodnaden...

 

... allt var tyst och om du tittar riktigt noga i speglingen av skogen... så ser du vita prickar i vattnet... det är svanar... svanar i massor...

 

Vi drog oss lite närmare... och matte gick försiktigt ner till stranden och det verkade som svanarna kom henne till mötes... de var 49 ståtliga svanar som sökt sig till strandbete och övernattning i vår vik!!

 

De rörde sig sakta och värdigt på den blanka vattenytan och brydde sig inte om att de hade åskådare... Emellanåt var det någon som reste sig över ytan och sträckte ut sina vita vingar... som för att visa sin imponerande storlek... :o)

 

De drog sakta fram längs stranden lugnt letande efter den mat som de visste fanns där under vattenytan... :o)

 

De vänder  sig mot stranden och bugar som efter ett uppträdande... :o) Och... ett uppträdande var det... försäkrar matte... :o)

 

Så vänder alla näbben åt samma håll och glider vidare efter kustlinjen i sitt sökande efter mat... :o) Matte kände sig lite omtumlad efter den här upplevelsen... :o)

 

Efter ett tag tyckte nog svanarna att det fick vara nog med fotograferande och gömde sig effektivt... Men matte var nöjd hon... med de bilder hon hunnit ta så där ca 60 st... man tackar för digitalkamerans upptäckt... säger husse eftertänksamt... :o)