2006-07-12  Idag har varit en alldeles speciell dag... vi har varit på besök i schnauzerstugan...:o) Den är precis så fin som den ser ut på bilden... lagom stor för en matte och hennes hundar... i det här fallet... Hillevi och hundarna Embla och Ankan... :o)

 

Embla kom och hälsade oss välkomna och kollade att allt var i sin ordning... :o) Ankan fick ligga i bilen och titta för Hillevi tyckte att Hilda är så liten och Ankan väger 30 kg så det kunde hända en olycka... men hon mådde inte dåligt av det... hon är ju en sån där... hovawart... och de har en avstängningsknapp säger Hillevi... när inget händer... ligger hon och kopplar av tills det händer nåt... :o) En sån knapp skulle nog vara bra att ha... tror jag... :o)

 

Här håller vi på med den vanliga dansen när vi hundar möts... man måste ju kolla in varandra och det gör vi här... :o)

 

Hilda upptäckte nästan genast att hönsbajs är godis för hundar och hon letar frenetiskt... :o) hon var väldigt nyfiken på hönsen... :o)

 

Tuppen var ståtlig med sina vackra färger och hönorna såg olika ut allihop men såg väldigt fina ut... Hillevi hade stängt in dem i hönsgården och det var nog klokt det... för annars hade nog vi skrämt livet ur dem... vi som aldrig sett höns förr... :o)

 

Embla placerade sig omgående strategiskt... vid fötterna hos mannen med godisbyxorna... hon kom hon ihåg att min husse hade fickorna fulla med godis när de var hemma hos oss... :o) Hon blev inte lottlös den här gången heller... :o)

 

Rallarrosorna blommar för fullt i Uppland just nu... :o) när kaffet var urdrucket och kakorna slut åkte vi till sjön för att bada ... :o)

 

Här sitter Ankan och kollar på mig... Märta när jag springer upp och ner i vattnet... Hilda badade bara lite och Embla var fullt upptagen att äta nåt som hon hittade... så jag fick simma själv... :o) Men det gjorde ingenting... jag badade ändå... :o)

 

Hon är jättefin hon... Ankan... hennes päls glänser som riktigt guld i solen... :o)

 

Här står en blöt Märta och väntar på att husse ska kasta i en ny pinne... det var ont om pinnar för Embla brukar ju bada här och hon gillar också att hämta pinnar i vattnet... :o)

 

När vi kommit tillbaka från badet så kan du kanske gissa var Embla satt nånstans... jo vi min husses fötter förstås... :o)

 

Sen bjöd Hillevi på  god mat och efter det cheesecake med jordgubbar och kaffe... det var väldigt festligt och gott... sa husse och matte... :o) Och över alltihopa lyste moder sol... :o) Så småningom tackade vi för en trevlig dag med god mat och kaffe och sade hej och så åkte vi hem till vårt hus i norduppland igen... :o)