2006-07-01  Så har vi då kommit fram till den imponerande Sandöbron på vår resa mot Sacnauzer-Pinscherlägret vid Nordviks Naturbruksgymnasium strax norr om bron. Resan har gått bra trots den intensiva värmen. Vi valde att åka hemifrån tidigt på morgonen för att undvika den värsta värmen mitt på dagen. Vi hundar har klarat resan bra... med ett par stopp för rastning och vatten... :o)

 

Husse... menar du att vi ska sova här också?? Allihop?? Jaha...det där ordnar sig nog... utan att jag behöver fundera så mycket... antar jag... :o) Det var mjukstart på förmiddagen med  fika och en tipspromenad för att vi skulle se oss om på skolans område... :o) Helen och Erik Nordlöf är de som anordnar det här lägret... och vi är förväntansfulla inför de 4 dagar vi ska vara här... :o)

 

Efter lunchen... som vi ordnade med själva i köket som ligger i anslutning till våra rum... blev det ett litet föredrag om "handling" för en del av gruppen. Här på bilden visar Helen hur man ställer upp hunden. Matte stannade och lyssnade på det för att lära sig lite utifall vi ska på utställning nån gång i framtiden... :o)

 

"Modellen" står där och sen var det upp till deltagarna att försöka och det var inte lätt som du kan se... :o) Men övning ger färdighet... :o)

 

Vi andra gick till agilityplanen för att starta upp träningen där... :o) Husse berättade för Erik om min starka ovilja mot att springa genom tunneln och att gå på de höga hindren... :o) Det ska vi greja... sa han... :o) Jaja... tänkte jag... greja det du!! Men det blev han som vann... hur det nu gick till... :o) Han lyfte försiktigt upp mig på balansen och satte "ett stöd" i form av husse och Mita på var sida  och sen lockade han med godis i slutet av banan... .o) Så klart att jag gick till honom! Sen tog vi tag i tunnelproblemet... Han slängde igenom kopplet till husse tillsammans med lite godis och sen "tryckte" han in mig... när jag inte kunde backa var det bara att spring igenom... :o) Så var det klart... :o) Så till A:et... Där lyfte han försiktigt upp mig igen och jag sprang ner... lätt som en plätt... :o)

 

Sen var det full fart på mig... och roligt är det... :o) Bara det var gott och väl värt resan hit... sa husse... :o) Gungbrädan ska vi öva efter Eriks instruktioner... när vi kommer hem ... :o)
 

Hildaliten tog det lite lugnt i gräset tillsammans med Matilda... :o)

 

Här har vi Margareta med Libby och Cara efter avslutat arbete... :o)

 

På kvällen tändes grillarna och vi samlades alla nere på fotbollsplanen för att äta och umgås... Erik och Helen hade lagt ner ett jättejobb för att få allt att funka så bra som möjligt... :o) Vädret var härligt även på kvällarna och INGEN mygg... .o) Hur nu det är möjligt uppe i norrland... :o)

 

här sitter Erik med sin "Ess" i knäet... det är husses hund... det kan alla se... .o) Hon är en duktig agilityhund i början av sin karriär... :o)

 

Här har vi Nikki... en liten dvärg som ska vara svart... men har lite problem med pälsen så därav det ovanliga utseendet... :o) Men matte och husse håller på att ordna till det... :o) Vi får hoppas att de lyckas så hon blir riktigt snygg... .o)

 

Nu tycker jag att vi ätit färdigt... så jag kan få träna lite till innan vi ska sova... :o)

 

Men kom nu då... :o)

 

Hilda var också med förstås... hon var ganska trött efter dagens äventyr och somnade så fort vi kom till rummet efter kvällens sista "kissrunda"... :o) Alla tvåbeningar i vår familj somnade ovaggat även de... :o) Det var vår första lägerdag det... :o)