2006-04-30  Sista april... jag ligger i solen och mår väldigt bra... det doftar vår och... det blir ett förfärligt liv utanför...:o) Du kan aldrig gissa vad det är! Johoodå... Skatrabalder i grannträdet igen... samma gamla katt och samma skator... :o) När vi tittade dit... var katten halvvägs in i det enorma boet med en skata bitande den i svansen... :o) Matte hämtade kameran och började knäppa... :o) Skatorna hade en tuffare match den här gången... för nu har ett par flyttat in och... då får inga andra komma i närheten... inte ens i ett sånt krisläge... galenpannor... :o)

 

Katten sitter i samma grenklyka som förra gången och hur den än vänder sig sitter en skata bakom ryggen på den  och lurar för att ge den ett tjyvnyp... :o)

 

De två skatorna ger katten en rejäl omgång... de samarbetar bra... :o)

 

Träning ger färdighet... det är då säkert det... :o) De här skatorna försöker verkligen skydda sitt bo ifrån kattintrång... :o)

 

Angreppen kommer ifrån två håll... kanske är det bättre att fly än illa fäkta... :o)

 

Men det är inte så lätt när det sitter en fiende vart än hon vänder sig... :o)

 

Nu... passa på nu... ingen syns till... men... man vet aldrig... :o) Det hela slutade med att grannen... som äger katten... kom ut och tittade på dagens övningar... då hoppade katten ner och han sa bara: jag ska snart såga ner det där trädet!! Då tycker jag... att han ska göra det innan skatorna lägger sina ägg... om de inte redan gjort det!!