2006-04-02
Du kan aldrig gissa vad som händer hos oss idag!! Jo... det snöar!!!

 

Och istapparna droppar av sitt vatten... i april månad... när det ska vara vår med snödroppar vid husknuten...:o)

 

Växthuset Lars( är INTE uppkallat efter min husse) står där och väntar på att få komma till användning... undrar just när det kan tänkas bli??

 

Här råder det ingen strid mellan olika raser... stora som små... alla behöver de mat... säger matte... :o)

 

Bofinkarna har det tufft när de kommer så här tidigt... :o)

 

Men om de håller sig här får de mat... småpratar matte medan hon far omkring med kameran... :o)

 

Stenknäcken har inte varit här tidigare i år... den är bra mycket större än de vanliga småfåglarna... :o) Men snygg med sin kraftiga näbb... :o)
Idag har matte räddat livet på en gröngöling... .o) Den flög rätt in i köksfönstret och så låg den där med sina vackra vingar utsträckta över snön lite begravd... .o) Men min matte... hon... stegade dit genom snön och tog upp den och värmde den med sina händer och efter en stund skrek den jättehögt och började flaxa och efter en stund när den såg riktigt vaken ut lyfte matte upp handen och lät den flyga... :o) Så har hon gjort med många fåglar... en del har klarat sig och några har dött... det verkar som om de blir väldigt chockade av att slå i rutan och om man inte hjälper dem brukar de frysa ihjäl... det har hänt några gånger och då blir matte ledsen... :o) Husse brukar säga att hon är lite tokig... men det bryr hon sig inte om... utan hon hjälper dem som behöver det... :o)

 

Här är det dags för omskolning... men det känns inte som om det är riktigt dags... för alla snö... :o)

 

Lite försmak på våren har vi i köksfönstret i alla fall... :o)