2006-02-05
Här sitter en av våra trogna besökare vid fågelbordet... de är väldigt fina tycker jag... och matte vill inte att jag jagar dem... för de behöver äta ifred... säger hon... annars fryser de ihjäl.... nu när det är så kallt... hm... ja det kan nog vara så... om jag tänker efter ordentligt... :o)

 

Här sitter de på parad... för att retas mig... helt säkert... de är ju inte precis såna att de försvinner in i bakgrunden heller med sina röda bröst... hanarna i alla fall... :o) När matte barn var små... frågade en av dem: Vad heter de där fåglarna ... domherrar... var svaret han fick... och då undrade han förstås vad "domfruarna" heter... jag tror att matte blev honom svaret skyldig den gången... :o)

 

Vet du vad? Nu är det dags igen... frö och plantfebern har brutit ut... och matte har redan fått smittan... här en av smitthärdarna "Pelargonia Domesticum" vad nu det betyder på svenska... :o) Matte kunde inte motstå den... där den stod på ett bord hos "den där plantskolan" som hela tiden lurar av matte hennes pengar. Fröpåsarna prasslar när hon öppnar dörren där hon förvarar sina "guldkorn"... :o) Jag kan j inte förstå hur en stor blomma kan få plats i ett sånt där "litet paket dom ju ett frö är...

 

Den här bilden för väl inte tankarna till vår och blommor ... eller hur? Men det bryr sig matte inte om... jag tror att hon har nån sorts barometer i magen... för hon känner att det är dags att så... vissa tidiga frön i alla fall... :o) Jag sitter och väntar på min på  vanliga "spanaefterhusseplats" Det är väldigt kallt... och så snöar det... men jag är väl en schnauzer... klagar inte förrän jag frusit fast... :o) I morgon är det dags... 2-årsdag!